явно 150 коня си го има като проблем, но никой още не е сигурен от какво, и моята от 50 до кум 80 градуса температура започва да ги мени оборотите по същия начин и си мисля, че е от дюза ( едната ми прави доста големи корекци около 2), но ще изчакам още мнения. Ако е помпа ще е хубаво да се отстрани проблема преди да се е счупила и всичко по системата да стане в стружки..
Известие
Collapse
No announcement yet.
как се тества дозатор - клапан на рейката
Collapse
X
-
Колега защо не отидеш при някой майстор да ти погледне нещата в детайли. Така ще падне хвърляне на боб. Няма как по 2 снимки да се каже точно къде ти е проблема. Най-лесния начин е да смениш даден компонент с работещ, но не всеки ще ти "уйдиса" на акъла да му вадиш чаркала от колата. Аз навремето така замалко да сменя регулатор, а като сложих моя на друга кола вървеше пушка.
Пс Корекциите биват, нищо фрапиращо.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Защото не го намирах за проблем, нещо спешно и реших да попитам ако някой е решил същият "проблем". Или ако е нещо, често срещано.
Мислих, че е от вихровите клапи, който премахнахме и почистване на колектор и егр.
Нямаше промяна, а колектора и егр са заменени в сервиз на алфа 07/2013 и бяха е много добро състояние. Като егр е пертруб, а не бош.
Тази седмица получих разпробити пластини за егр и го затапих преди два дни.
Не бях тествал колата до днес.
Още от първото палене, няма никакво клатене на обороти, както и след като загря.
Не съм очаквал, че от това може да има такава промяна.
А за ходенето е сервиз, точно където махах клапи ми казаха че е дозатора или помпа, но по вероятно дозатора.
За това попитах за метод за неговата диагностика или почистване, обслужване.
https://www.youtube.com/watch?v=uw6At6tqexMLast edited by flipz; d.m.y г., 20:18.Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщениеВ момента съм с бардал x-tec 5w30 c2, но не мисля, че има някво значение за проблема. Зимата беше чук и нямаше клатене на оборотите.
Другата седмица ще я карам да видим какво ще излезе.
Към момента не се е появявала пак грешката и се чудя дали има смисъл да давам 300 лв за регулатор ако проблемът не се реши.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Затапен ли ти е ЕГР? Спрян?
При мен като са сменяли колектора са сложили ЕГР perturb. Мисля, че оригиналният е bosh. Вероятно не е работил коректно, макар чист и без грешка или заради изгорелите газове ми клатеше оборотите.
След като го затапих за 25лв вече изобщо не клати. Още на първото палене.
При мен може и да минават частично изгорели газове, защото пластините са с дупки.
Може пък това да е за добро да са частично ограничени. (макар да бъда заклеймен след малко)
Това не значи, че и при други е така.
Клапите махнахме и почистихме колектор, дросел меко гасене, маф.
Тук ги има същите пластини с 4 и 3 дупки.
Слагат се на входа и изхода на клапана.
https://www.alfaworkshop.co.uk/parts...GR_valve.shtml
На някой може да им клати и заради "качествен" ремап.Last edited by flipz; d.m.y г., 22:24.Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Да знам за това .. за това и прибегнах към този вариант.
Първоначално публикувано от Alfa tuner Покажи съобщениеЕгр-ът ти е затапен с планка с дупки защото ако няма дупки ще дава грешка ако не се спре софтуерно
Благодаря за информацията, беше ми наистина интересно.
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеЗаводски колата излиза с EGR - Pierburg.Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Виж за ЕГР не бях се сетил.
При теб след като го спряхте не клати на студен мотор, така ли?
Моята засега всичко си й стои -дпф, егр. Само клапите махнахме и чистихме колектора.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
След като му сложих пластините не клати, нито при студен, нито при загрял по светофарите.
В процеса на обслужване се надявах, че ще излезе от някъде този "проблем".
Махане на клапи, почистване, BDC добавка която си ползвам, горивен филтър и тн
Понеже съм чел в Autolusso, че с премахване на клапи спират и EGR и повечето хора отчитат по- добра работа и мощност, сравнение със само премахнати клапи (лаг в ниските - което е вярно). Поръчах от ebay комплекта .. сложих ги .. паля и радост за очите .. първо палене от 4 дни и не клати и така вече близо месец.Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Моята ги клати само в диапазота от около 50 до 80 градуса.
Сложих чисто нов регулатор на бош, утре ще я видя дали ще ги клати когато я запаля и подкарам в процес на загряване. ЕГР-а ми е софтуерно изключен, не знам дали и как е затапван, нямам вихрови клапи и имам дпф .
Comment
Comment